Bekijk je ontwerp van een afstand

Bekijk je ontwerp van een afstand

met Geen reacties

Ken je dat je ergens uren mee bezig kunt zijn en er helemaal in op gaat? Helemaal heerlijk om te werken vanuit inspiratie. Maar grote kans dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. Je verzandt in details. Figuurlijk gesproken; je bent zo bezig met de puntjes dat je de i’s zelf niet meer ziet, laat staan andere letters. Dan is het hoog tijd om afstand te nemen van dat waar je mee bezig bent. Zodat je weer bezig kunt met het grote plan. Als designers hebben we daar bij Studio Rodenhuis een paar slimme trucs voor die jij ook kunt toepassen als je dit probleem herkent.

 

Slimme truc nummer één: Stap een meter bij je beeldscherm vandaan

Als je letterlijk met je neus op je beeldscherm tuurt, dan zie je alleen nog maar pixels en puntjes. Dat bouwt natuurlijk uiteindelijk je hele ontwerp op. Maar alleen van een afstandje kun je het totaalplaatje zien. En als je het dan nog niet ziet... Stap dan gewoon even helemaal weg van je computer. Ga even wat anders doen zodat je je hoofd kan resetten. Maak een wandelingetje. Neem rust. Soms kijk je er gewoon al te lang naar.

 

Slimme truc nummer twee: Print jouw design uit en hang het op

Hier geldt ook weer. Door er niet met je neus op te zitten zie je het complete plaatje beter. En het is echt een hele andere ervaring als je een printje vasthoudt dan dat je op het scherm naar je ontwerp blijft kijken. En als je dat printje dan toch hebt, leg het ook eens voor aan een ander. Oftewel slimme truc nummer drie:

 

Slimme truc nummer drie: Vraag ook eens de mening van een ander

Als je zelf vastloopt in de details, kan de blik van iemand die er niet de hele tijd met de neus bovenop zit heel verfrissend zijn. Een buitenstaander heeft vaak een andere invalshoek waardoor je nieuwe inzichten kunt krijgen. Zorg wel dat je niet in de valkuil stapt de mening van anderen zwaarder te laten wegen dan die van jou. Van tien verschillende meningen word je ook niet blij. Kies bewust wie je om hun mening vraagt. Houd het bij een professional of vraag het rechtstreeks aan je doelgroep!

Deze drie trucs gebruiken wij bij Studio Rodenhuis continue. Want door geregeld even afstand te nemen van je werk, kun je daarna met frisse energie verder.

De tip van de week: Bekijk je ontwerp van een afstand

Stap een meter bij je beeldscherm vandaan, of print jouw design uit en hang het op. Door er niet met je neus op te zitten zie je het complete plaatje beter. Vraag ook eens de mening van een ander. Een buitenstaander heeft vaak een andere invalshoek en dit kan leiden tot nieuwe inzichten.

Wil jij een nieuwe energie door jouw stijl? Studio Rodenhuis kijkt graag met een frisse blik naar jouw design.