Besteed werk uit

Besteed werk uit

met Geen reacties

De droom van iedere ondernemer: lekker bezig zijn met jouw eigen core-business.

De realiteit? Die is vaak wat anders…

ij het ondernemerschap zijn er een heleboel randzaken waar je misschien niet meteen aan hebt gedacht. Naast jouw eigen diensten heb je natuurlijk nog de administratie, acquisitie, marketing, etc. Er is zoveel! Dit kost allemaal tijd en kan veel stress opleveren.

De oplossing hiervoor? Die is eigenlijk vrij simpel, dus lees snel verder:

 

Delegeer

Bij het runnen van een eigen bedrijf komt er meer om de hoek kijken dan alleen jouw beroep uitoefenen. Er zullen namelijk ook minder leuke taken zijn die toch uitgevoerd moeten worden. Of werkzaamheden die je op zich wel leuk vind, maar niet zo goed in bent en dus eigenlijk veel van jouw kostbare tijd opslokken.

Denk eens aan de boekhouding, de acquisitie, het bijhouden van jouw social media of misschien kom je erachter dat je absoluut niet handig bent met vormgeving? Als jij ergens dagen over doet, maar een professional kan het in een paar uur regelen, wat is dan de slimme keuze? Juist... lekker door die professional laten doen 🙂

 

Win win

Door een deel (of alles) van die werkzaamheden aan een ander over te laten kan jij je pas echt richten op waar jij je bedrijf voor hebt opgestart. Jouw core-business. Doordat jij je nu niet meer druk hoeft te maken over bijvoorbeeld die administratie of het neerzetten van die ijzersterke branding, houd je nu tijd over. Jouw eigen werk krijgt nu de prioriteit die het nodig heeft.

Ook verhelpt het een heleboel stress. Je hebt minder op de to-do-lijst staan en behoud zo meer overzicht.

 

Spaar ervoor

Maar wat als je bedrijf nog niet helemaal loopt? Het is begrijpelijk dat je vooral in het begin nog veel zelf doet, omdat het budget er simpelweg nog niet is. Hoewel dit dan een noodzaak is kan het veel tijd en energie van je vereisen.

Stel daarom een plan voor jezelf op. Zet bijvoorbeeld iedere maand een bepaald percentage van jouw omzet opzij, zodat je dit later uit kan besteden aan een paar extra helpende handjes.

 

Onze tip: Besteed werk uit

Je kan (en moet) niet alles zelf willen doen. Als je wilt groeien kun je op bepaalde vlakken het beste iemand inschakelen. Laat je administratie bijvoorbeeld door een boekhouder doen als dit niet jouw sterkste punt is, zo houd jij meer tijd over voor jouw core business.

Jouw business laten groeien door werk uit te besteden? Studio Rodenhuis is jouw partner in branding en grafisch ontwerp.