Bevrijd jezelf van het ‘concurrentie denken’

Bevrijd jezelf van het ‘concurrentie denken’

met Geen reacties

We schreven er al eerder over in onze blog over samenwerken. Hoewel we als ondernemers heerlijk getriggerd kunnen worden door collega’s die er met ‘onze’ klanten vandoor gaan, is samenwerken met je ‘concurrenten’ één van de slimste stappen die je kunt nemen. Zij weten precies waar je het over hebt en met een beetje mazzel kunnen jullie elkaars ballen opvangen in drukke tijden.

 

1 + 1 = meer dan 2

Bij de nieuwe generatie zie je het concurrentie denken al een stuk minder. Door social media zijn we allemaal met elkaar verbonden en we beginnen eindelijk de overvloed te ontdekken die er is. Want als je bang bent dat je concurrent werk van je afpakt, geloof je dat er een tekort is. Dat als jij iets meer hebt, wij iets minder overhouden. En andersom. Maar juist door dat wat wij allebei hebben bij elkaar op te tellen, wordt het uiteindelijk meer dan wat we in ons uppie hadden. Dat is overvloed. De key mindset voor succesvol ondernemen.

 

Betere wereld

Concurrentie haalt niet het beste uit mensen. Dit mag dan iets zijn wat we jaren hebben geloofd en waar de traditionele bedrijven nog steeds een beetje (of een boel wellicht) in vastlopen. Maar waar is het zeker niet. Het is juist het samenwerken en de verbinding met elkaar hebben, die ons verder zal brengen. Samen aan één doel werken is veel leuker dan elkaar de troef afbijten. Er is immers genoeg voor iedereen en we willen allemaal een betere wereld. En als onze wereld beter wordt, wordt die van jou dat ook.

 

Samen het verschil maken

Samenwerken is dus het toverwoord voor echt succes in je onderneming. Ook met jouw collega’s in dezelfde branche. Samen de kar trekken en iets voor elkaar over hebben. Je hebt nooit precies hetzelfde te bieden, dus je kunt elkaar perfect aanvullen. Stop daarom met dat concurrentiedenken, laten we samen verantwoordelijkheid nemen, voor elkaar, onze bedrijven en meteen ook voor de samenleving. Samen kunnen we echt een verschil maken voor de wereld. Jij met jouw bedrijf, wij met die van ons.

 

De tip van de week: Bevrijd jezelf van het ‘concurrentie denken’

Zoek ook eens professionals op die in dezelfde branche zitten als jij. Het is altijd handig om te kunnen sparren met iemand die precies weet waar jij het over hebt.

Samenwerken? Wij maken graag samen een verschil.