Ga samenwerkingen aan

Ga samenwerkingen aan

met Geen reacties

In dit leven kunnen we niet zonder relaties. We gaan vriendschappen aan, hebben liefdesrelaties en zijn verbonden met onze familie. Als ondernemers hebben wij ook behoefte aan relaties. Niet voor niets zijn er zoveel netwerkbijeenkomsten om elkaar te ontmoeten. Hoewel je daar ook de ondernemers treft die zonder connectie te maken direct hun visitekaartje in je handen drukken (ja, serieus…), zijn er genoeg collega ondernemers oprecht op zoek naar samenwerking. Waarom zijn die relaties zo belangrijk en welke samenwerkingen kun je dan aangaan?

Samenwerken verbreedt je aanbod
Bij Studio Rodenhuis hebben wij onmisbare samenwerkingen. Super handig op de momenten dat een klant net ietsje meer wenst, dan jij kunt bieden. Samen kun je namelijk veel meer. Waar wij alles kunnen met design, springen partners als Pure Creation bij voor breder marketingadvies of teksten. En andersom pakken wij regelmatig ontwerpopdrachten op als hun klanten hier behoefte aan hebben. Door deze samenwerkingen aan te gaan kunnen wij een breder aanbod van diensten en producten aanbieden. En je haalt een extra stuk expertise in huis. Waarmee jij jouw klanten weer heel blij maakt.

Sparren met relaties
Zie je niet direct samenwerkingen voor jouw bedrijf waarbij je werk kunt ‘delen’? Zelfs dan nog is het onmisbaar om sterke connecties te hebben. Al is het alleen maar om een sparringpartner te hebben. Het is ontzettend waardevol om je gedachten, ideeën en ervaringen te kunnen delen met iemand die je kunt vertrouwen. Ideaal om creatiever te leren denken. Out of your own box!

Samenwerken met ‘concurrenten’
En vanuit dit oogpunt kun je dus ook prima samenwerken met je ‘concurrenten’. Door het idee van de concurrentiestrijd los te laten, kunnen jouw collega’s in het vak hele fijne sparringpartners worden. Zij weten precies waar je het over hebt (elk vakjargon is toegestaan en vraagt geen uitleg!). En jullie weten uit eigen ervaring tegen welke problemen je aan kunt lopen. En als je het aandurft deze samenwerkingen aan te gaan, heb je daarnaast meteen een geweldig vangnet voor drukke tijden. Je kunt bij elkaar bijspringen. Zo hoef je nooit meer een klant teleur te stellen door te weinig handjes of uren.

Elkaar verder helpen
We kunnen dus niet zonder samenwerken. Elkaar verder helpen in het voordeel van beide partijen. In ons eentje gaan we het niet redden als ondernemer.

 

De tip van de week:

Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Schakel waar nodig iemand in die jou kan helpen met dingen die veel tijd kosten of die je lastig vindt.

Samenwerken doen we graag bij Studio Rodenhuis. Nieuwsgierig hoe wij kunnen samenwerken? Wij sparren er graag met je over!