Houd ruimte vrij

Houd ruimte vrij

met Geen reacties

Als je een hardwerkende ondernemer bent is het normaal om soms een beetje druk te zijn, maar wanneer ben je té druk? Wanneer je agenda helemaal vol staat met afspraken, je het ene na het andere overleg hebt en je jouw klant niet veel tijd kan geven; dan is het soms goed om een beetje gas terug te nemen. Deze week vertellen wij je hoe je een ruimte overhoudt in je agenda en in je hoofd. 

 

Ademruimte

Als je een hele dag druk bent met je werk is het soms lastig om op tijd en genoeg pauzes te nemen. Zet daarom eens je pauze(s) in je agenda! Door in je digitale agenda een pauzeblok in te plannen is het een handige reminder om deze tijd ook écht te gebruiken voor het nemen van die broodnodige rust. Probeer ook regelmatig even te eten, ergens anders mee bezig te zijn of loop buiten een kort (of lang) rondje. Door je focus ergens anders op te zetten heb je zo weer een frisse blik op dat waar je mee bezig bent. 

 

Tijd voor jouw klant

Als je met jouw klanten in gesprek gaat om een nieuwe of lopende opdracht te bespreken kan de tijd heel snel gaan. Probeer genoeg tijd in te plannen, zodat je klant ook echt de tijd heeft om zijn/haar visie met jou te delen. Loopt de afspraak onverhoopt toch uit? Voorkom stress door belangrijke afspraken niet te dicht op elkaar te boeken. Zit je wel krap in je tijd? Meldt dit dan van tevoren aan je klant. Zolang je de communicatie open houdt is hier meestal begrip voor en een vervolgafspraak is zo gemaakt.

 

Neem pauzes

Volle agenda’s leiden tot een overvol hoofd en veel stress. Zorg dat je niet elke dag volgepland staat met opdrachten en vergaderingen, maar soms ook wat rustigere dagen hebt. Blijf je heel druk? Vergeet dan niet dat het oké is om “nee” te zeggen tegen een nieuwe opdracht. Je kan maar zoveel hebben en jouw overige werk (en jijzelf) zal eronder lijden als je alleen maar in overdrive staat.

 

Je wint niet alleen tijd

Het grootste voordeel van het vrijhouden van ruimte is toch wel dat je zo nu en dan een adempauze kan nemen en tijd hebt om de drukte in je bovenkamer even te laten wegebben. Ook heel belangrijk is dat je creativiteit meer ruimte krijgt om zich verder te ontwikkelen. Wat alleen maar fijn is als je het ons vraagt. 

 

Onze tip van de week: Plan je agenda niet helemaal vol

Plan je agenda niet helemaal vol. Houd altijd een kwartier of half uurtje vrij voor ongeplande uitlopers, spontane gesprekken of een welverdiend pauzemomentje.

Ruimte overhouden in je planning? Besteed jouw ontwerpklussen eens aan Studio Rodenhuis uit.