Kies de kleuren in jouw ontwerp met zorg

Kies de kleuren in jouw ontwerp met zorg

met Geen reacties

Bij het werken met kleur in je ontwerp kun je niet zorgvuldig genoeg zijn. Hoe vaak merk je niet dat een printje van iets op papier opeens een compleet andere kleur heeft. En zelfs op de beeldscherm van je collega kan het een wereld van verschil zijn dan op je eigen scherm. Hoe zorg je ervoor dat de kleur die je kiest echt de juiste kleur is?

 

Kleuren en hun betekenis

Zorgvuldigheid is dus heel belangrijk bij het kleurgebruik. Al eerder schreven we over hoe belangrijk het is om met kleur te werken. Mensen zijn visueel ingesteld. Communicatie gaat niet alleen met woorden, maar ook via beeld en vooral ook kleur. Kleuren roepen gevoel op en met kleuren helpen je met het uitstralen van je boodschap. Maar dan moet die uitstraling wel overal hetzelfde zijn.

Lees hier onze onze blog over de JUISTE KLEUREN VOOR WAT JE UIT WILT STRALEN.

 

Kleurenwaaier

Werken met een Pantone kleurenwaaier is een ideale basis voor design. Met deze waaiers kun je van te voren kijken of jouw gekozen kleur eenmaal gedrukt nog steeds jouw boodschap ondersteunt. Onmisbaar voor jouw branding dus. In onze studio zijn de waaiers dan ook zeker een van onze waardevolste tools.

 

Daarbij weet je met Pantone-kleuren altijd zeker dat de gekozen kleuren altijd en overal hetzelfde zijn. Dit voorkomt ook weer verschil tussen je design en het uiteindelijk resultaat. En dat is nou precies wat je wilt voorkomen. Want jouw kleuren mogen gezien worden!

 

Onze tip van de week: Kies de kleuren in jouw ontwerp met zorg

Neem bijvoorbeeld de kleuren uit je huisstijl of (indien er geen huisstijl is) start met een fris palet van kleuren die goed bij elkaar passen. Maak gebruik van een kleurenwaaier zoals die van Pantone. Zo zie je meteen hoe je gekozen kleur er in het echt uit ziet.

De juiste kleuren op de goede manier inzetten? Studio Rodenhuis geeft jouw branding kleur.