Klaar? Streep erdoor!

Klaar? Streep erdoor!

met Geen reacties

Soms lijkt er geen einde te komen aan het werk. De ene dag kan nog voller voelen dan de andere. En vooral klussen die wat langer tijd nemen voelen soms oneindig. En zelfs als de afronding van een project in zicht komt, kun je alweer worden opgeslokt door nieuwe projecten en opdrachten die oppoppen. Niets heerlijkers dan voldoende werk als ondernemer. Toch hebben we het deze week even over waarom het zo belangrijk is om stil te staan bij het afronden van een project.

 

Je focus vernieuwen

Laat dingen waar je klaar mee bent los. Niets is heerlijker dan een taak of project af te kunnen strepen en door te gaan naar de volgende. Loslaten waar je mee bezig bent geweest, geeft je weer nieuwe focus voor de volgende projecten die er aan komen. Als je in gedachten je oude project nog niet hebt afgerond, stap je van de ene hectiek in de andere. Door een project bewust af te ronden en daar een moment bij stil te staan, kom je weer op adem. En die frisse energie kun je goed gebruiken voor je nieuwe opdracht.

 

Je winst innen

Een project afronden betekent in sommige gevallen letterlijk ‘winst innen’ als je een factuur mag versturen. Maar naast de harde euro’s is er nog meer winst voor je. Want voordat je het project ‘archiveert’ is het natuurlijk leuk om het eindresultaat te delen. En dan niet alleen met je klant. Deel je werk vooral ook in je portfolio, website, nieuwsbrief en natuurlijk op social media. Iedereen in jouw netwerk mag het eindresultaat zien. Zo laat je zien wat je kan. En je helpt jouw klant meteen aan extra naamsbekendheid en aandacht voor hun product, dienst of evenement.

 

Zelfs al ben je al 20 jaar bezig; jouw werk mag zichtbaar blijven. Wees trots op wat jij hebt gemaakt en waar je aan hebt gewerkt. Jouw klanten vinden het gewoon echt leuk om te zien en het zal hun vertrouwen in jou vergroten.

 

Je project afronden met een kers

Niets werkt beter als motivatie om je project af te ronden dan beloning. Wil jij je project afronden met een kers op de taart? Nou dat kan! Want wat is er leuker dan een tevreden klant die een review voor je achter laat. Vraag na het afronden van je project, verkopen van je product of leveren van je dienst daarom vooral wat je klant ervan vindt. Een oprechte review staat altijd goed op jouw website. Zelfs als je een kritische noot te horen krijgt, is het alsnog een cadeautje. Want die kun je gebruiken om je werk nog meer aan te scherpen.

 

Wij horen ook altijd graag hoe onze klanten onze diensten ervaren.

Klanten over Studio Rodenhuis

En we bedanken iedereen die een serieuze review bij ons achterlaat met chocolade.

Over kers op de taart gesproken!

Check, we zijn weer klaar!

Over een paar weken lees je hier een blog die je nog meer gaat helpen om een streep door je afgeronde werk te zetten. Dan vertellen we alle ins en outs over to-do lijstjes en plansystemen. Maar voor nu zijn we klaar. Dus… streep erdoor 😊

 

Onze tip van de week: Klaar? Streep erdoor!

Laat dingen waar je klaar mee bent los. Niets is heerlijker dan een taak/project af te kunnen strepen en door te gaan naar de volgende. Voordat je dit doet is het natuurlijk nog wel leuk om even je resultaten te delen in je portfolio, nieuwsbrief en natuurlijk op je social media.

Op zoek naar een goed design of sprankelende branding? Studio Rodenhuis vinkt graag een afgeronde opdracht voor je af!