Leg je eigen design-bibliotheek aan

Leg je eigen design-bibliotheek aan

met Geen reacties

Inspiratie kom je dagelijks tegen. Op straat, online of via de media. Maar hoe ga je met al die input om? En hoe bewaar je al deze bronnen, zodat je het later ook daadwerkelijk terug kan vinden? We vertellen graag hoe je dit kan doen en hoe je hier bewust mee om kan gaan.

 

Laat je inspireren

Als je aan een nieuw project gaat beginnen of een nieuwe huisstijl wilt neerzetten, dan is het maken van een moodboard altijd heel handig. Maar wist je dat het eigenlijk altijd wel aan te raden is om mooie ontwerpen te bewaren als je ze ziet? Pinterest is hier ideaal voor, maar je kan veel afbeeldingen ook gewoon op je eigen computer bewaren. Ben je meer fan van papier? Dan kun je altijd flyers, advertenties en afbeeldingen uit magazines halen en daar een tastbare moodboard of verzamelmap van maken.

 

Goed geordend

Wanneer je meerdere stijlen hebt waar je geïnspireerd door raakt is het fijn om het uit elkaar te houden. Maak verschillende mappen aan met elk een eigen en duidelijke stijlnaam. Zo weet je precies waar het opgeslagen staat en hoe je het snel terug kan vinden. 

 

Wees geen copycat

Zie de verzamelde voorbeelden wel als een inspiratiebron. Op ieder ontwerp rust automatisch een copyright van de maker. Neem dus nooit zomaar een ontwerp over! Zie het meer als ‘ingrediënten’ voor jouw ontwerp, maar het recept, dat is van jezelf. Geeft het een eigen twist of combineer het met andere inspiratiebronnen die je hebt gevonden. 

 

Onze tip van de week: Leg je eigen design-bibliotheek aan

Een goed ontwerp gezien? Bewaar het! Maak een mapje aan op je computer en verzamel daar alle mooie designs en/of illustraties. Hoewel het niet de bedoeling is dat je ze gebruikt om te kopiëren, kan je ze wel gebruiken als inspiratiebron.

Genoeg verzameld en is het tijd voor jouw eigen ontwerp? Studio Rodenhuis zet inspiratie om in een uniek design.