Nayota’s stage

Nayota’s stage

met Geen reacties

Loop je stage bij Studio Rodenhuis? Dan mag je daar ook altijd even over vertellen. We laten ons stagiaire Nayota aan het woord:


“Ik zal mij even voorstellen, mijn naam is Nayota Hursepuny en ik ben student bij de opleiding Grafisch Mediavormgeving niveau 4 op Landstede Harderwijk. Momenteel zit ik in mijn laatste (4e) leerjaar waarvan ik het eerste halfjaar doorbreng in de beroepspraktijk. Op dit moment zit ik in mijn laatste week van mijn stage bij Studio Rodenhuis. Voordat ik begon met stage ben ik bewust op zoek gegaan naar een bedrijf waar de grafische vormgeving het uitgangspunt is van het product en/of dienst die het bedrijf levert aan de klant. Zo ben ik terecht gekomen bij Studio Rodenhuis. Een pluspunt was ook dat bij Studio Rodenhuis ik te maken heb met een eenmanszaak en dit trok mij aan, omdat ik na mijn studie voor mijzelf wil beginnen, en het leek mij een mooie ervaring om tijdens de stage te zien hoe het leven van een ondernemer eruitziet.

Als student denk ik dat je meer in de praktijk leert dan wanneer je op school bent. Je raakt in aanraking met het echte beroepsleven en zo ga je ook anders te werk. Je werkt niet voor een cijfer, maar voor klanten. Het verschil hierin is dat je niet de mogelijkheid hebt een door school gegeven opdracht af te rafelen en genoegen kan nemen met een matige voldoende. Je moet tot het uiterste werken om klanten blij te maken met een ontwerp voor wat zij willen. Ook leer ik tijdens de stage meer van de programma’s dan wanneer ik op school zit. Zo krijg je op school een opdracht en wordt er vaak alleen gekeken naar het eindresultaat en niet per se hoe je werkt binnen de programma’s, maar tijdens mijn stage heb ik van Lisette geleerd hoe ik bepaalde dingen beter kan aanpakken, kreeg ik tips en leerde ik nieuwe tools binnen programma’s.

Tijdens de stage is het ook een paar keer voorgekomen dat ik alleen op kantoor was, dit was voor mij wel een uitdaging omdat ik van mijzelf weet dat ik snel ben afgeleid wanneer ik alleen ben, maar aangezien ik wel moest zorgen dat ik de opdrachten af kreeg voor een bepaalde tijdperiode ging dit eigenlijk erg goed, ik vond het wel fijn wanneer ik alleen was omdat ik dan volledig mijn eigen plekje had en hierin fijn kon werken.

Wat ik erg leuk heb gevonden tijdens de stage is het ontwerpen voor klanten en daarbij ook het contact met de klanten.

Zo leer je dat je leuke klanten hebt maar ook de wat mindere fijne klanten. Wat ook erg belangrijk was tijdens het werken aan een opdracht voor een klant, dat ik moest leren te werken buiten een stijl wat mijn persoonlijke voorkeur heeft. Dit was een uitdaging maar dat vond ik er juist leuk aan. De wensen van de klant zijn uiteindelijk altijd het belangrijkst.

Wat ik het afgelopen halfjaar erg fijn vond was de manier van werken, zo kreeg ik een opdracht en werd ik hierin verder in vrij gelaten, waarop ik later dan feedback kreeg en met die feedback weer verder kon werken. Soms was het lastig als ik niet precies begreep wat Lisette bedoelde met een opdrachtomschrijving, maar dat ligt vooral omdat je visueel iets in gedachten kan hebben maar niet goed weet hoe je dat moet verwoorden, maar hier kwamen wij meestal wel uit en anders nam Lisette de opdracht gewoon over.

Ik heb tijdens de stage veel geleerd en dat kan ik mooi meenemen in mijn toekomst. Als laatst wil ik Lisette en Jedidjah bedanken voor de leuke tijd die ik het afgelopen halfjaar heb gehad, het was vaak gezellig en er was altijd een goede gezellige sfeer en dat is uiteindelijk binnen een bedrijf het belangrijkst.”


Dank je wel lieve Nayota. Je was voor ons ook een geweldige stagiaire en we wensen je heel veel succes in de toekomst. Make it pop!

 

*De getoonde illustratie is ontworpen door Nayota.