Op stage met Chelsey

Op stage met Chelsey

met Geen reacties

Hoi! We zijn weer een maandje verder en dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe blogpost. In deze post ga ik jullie vertellen aan welke opdracht ik heb gewerkt en hoe ik het heb ervaren.

De aanpak

De opdracht waar ik aan heb gewerkt is de kerstkaart van 2019 voor Studio Rodenhuis. Ik heb als eerst de kerstkaart van 2018 erbij gepakt om hem te gebruiken als een klein voorbeeldje. Daarna ben ik begonnen met de beelden te zoeken om te gebruiken in de kaart.

Als ik eenmaal de beelden heb zet ik ze in mijn InDesign-bestand. Om het ontwerp nog wat mooier te maken heb ik de huisstijlkleuren van Studio Rodenhuis toegepast. Er is bijvoorbeeld een verloop geplaatst in het roze.

Feedback

Wanneer ik het ontwerp dan eenmaal af heb laat ik het zien aan Lisette. Zij laat mij dan weten wat er beter aan kan en wat ik moet aanpassen. Zo gaat het dan nog wel even een tijdje door om echt de perfecte kerstkaart te krijgen.

Door deze feedback leer ik ook vaak nieuwe technieken in het Adobe-programma. Bijvoorbeeld hoe ik het bestand moet aanleveren bij de drukker.

Benieuwd naar het eindresultaat? Deze deel ik o.a. in mijn volgende post.

 

Volgende maand heb ik weer meer nieuws over hoe het is om hier stage te lopen. Ik hoop en zou het leuk vinden om jullie dan ook weer te zien.
Tot de volgende keer!

 

Chelsey

Een preview van een van de eerste versies. Al is het ontwerp nu heel anders geworden... we hebben het toch even onscherp gemaakt, zodat de verrassing er straks niet af is.
Zo ziet het eruit als wij ons ontwerp vanuit InDesign exporteren als drukklare pdf.