Op stage met Destiny

Op stage met Destiny

met Geen reacties

­Hoi! Mijn naam is Destiny van de Pol, communicatie stagiaire bij Studio Rodenhuis. Elke twee weken post ik een blog over alles wat ik op stage meemaak en leer. Benieuwd naar mijn stage-avonturen? Lees dan vooral verder.

 

5 verschillen tussen school en stage

Bij elke beroepsopleiding komt er een moment waarop je stage moet gaan lopen. Er zijn dan ook veel verschillen tussen een normale schooldag en een dag bij een lopend bedrijf. Voor mij was de overgang best groot en heb ik hier in het begin best veel moeite mee gehad. Wil je weten welke verschillen er allemaal zijn en hoe ik hiermee om ben gegaan? Lees dan snel verder.

 

 1. Andere sfeer
  Op school is het meestal heel gezellig, van het grappen maken in de pauze tot stiekem smoezen tijdens de les. Op stage gaat dat heel anders, het is een meer serieuzere setting en er wordt van je verwacht dat je een zakelijke werkhouding toont. De sfeer tussen de stageplaatsen kunnen ook verschillen. Zo zit de een in een kaal hok van 2 bij 2 achter een oude computer en werkt de ander met de nieuwste apparatuur in een hip kantoor. Zelf werken we in een klein kantoor, waar we met 3 mensen gelukkig genoeg aan hebben. De sfeer is heel prettig. Iedereen doet zijn eigen ding en het is heel rustig waardoor ik goed kan werken. Ook zijn we heel open naar elkaar, als er wat is gebeurd waardoor je stagewerk belemmerd wordt of je voelt je een keer niet zo goed kan daar gewoon over gesproken worden.
 2. Meer verantwoordelijkheden
  Wanneer je stage loopt komen er naast je dagelijkse werkzaamheden nog een paar andere verantwoordelijkheden. Het op slot doen van het kantoor wanneer ik als laatste weg ga of het geheimhouden van gevoelige informatie zijn twee dingen die ik hier al op de eerste dag te horen kreeg.
 3. Tijdsindeling
  De lesroosters op scholen zijn zeker korter dan de tijden bij een stagebedrijf. Ze verschillen soms van dag tot dag in tegenstelling tot bedrijven met vaste werk/kantoortijden. Iets waar  ik persoonlijk rekening mee heb moeten houden was het op tijd uitrusten. Wanneer je de hele dag bezig bent is het belangrijk om ook iets aan ontspanning te doen en op tijd te gaan slapen.
 4. Meer praktijk
  In vergelijking met school heb je bij een stagebedrijf een stuk meer praktijk. Niet alleen ben ik dagelijks bezig met opdrachten die ik van Lisette krijg, ook leer ik hoe het achter de schermen van een lopend bedrijf eraan toe gaat.
 5. Geen huiswerk
  Je werk mee naar huis nemen is een van de dingen die ik op stage dus niet hoef te doen. Het leren voor toetsen of het meekrijgen van huiswerk is eindelijk verleden tijd. Genoeg tijd dus om ‘s avonds lekker even te kunnen ontspannen of wat eerder te gaan slapen.

 

Vond je dit een leuke stagepost en/of ben je benieuwd naar ons werk? Houd dan vooral onze sociale media in de gaten of schrijf je in voor de 'Make it pop!' Insiders Club. Tot de volgende keer!

X Destiny van de Pol