Op stage met Destiny

Op stage met Destiny

met Geen reacties

Hoi! Mijn naam is Destiny van de Pol, communicatie stagiaire bij Studio Rodenhuis. Elke maand post ik een blog over alles wat ik op stage meemaak en leer. Benieuwd naar mijn stage-avonturen? Lees dan vooral verder.

Voordat ik bij Studio Rodenhuis kwam stage lopen kreeg ik al snel de indruk dat het een gezellig en fijn bedrijf was om voor te werken. Gelukkig bleken deze verwachtingen te kloppen en heb ik het erg naar mijn zin bij dit bedrijf. Benieuwd naar waarom Studio Rodenhuis nog meer top is? Lees dan snel verder voor drie redenen waarom Studio Rodenhuis een geweldig stagebedrijf is.

 

  1. Alles is bespreekbaar.

Communicatie en elkaar begrijpen is heel erg belangrijk op de werkvloer. Dit neemt namelijk stress af en zorgt ervoor dat de sfeer op de werkvloer gezellig blijft. Bij Studio Rodenhuis hebben we standaard op maandagochtend een mini-meeting waarbij we de planning van de week bespreken. Ook het aanvragen van vrije dagen, vertellen waar je mee zit of het stellen van vragen is altijd mogelijk.

 

  1. Thee bij de hand.

Een van de grootste voordelen van ons knusse kantoor is toch wel dat we een waterkoker op kantoor hebben. Ook theezakjes en koffiekopjes hebben we standaard bij de hand. Hoewel ik de enige ben die suiker in haar thee drinkt betekent dit wel dat ik daarvoor naar de kantine moet lopen om regelmatig suiker te halen.

 

  1. Dicht bij huis.

En dan nu het allergrootste voordeel van allemaal, de stageplek is voor mij dicht bij huis. Met de fiets ben ik met zeker 15 minuutjes op kantoor. Vooral als je wonend bent in of rondom Lelystad is ons kantoor heel makkelijk te bereiken.

 

  1. Veel mogelijkheden.

Sinds dat ik bij Studio rodenhuis stage loop zijn er een heleboel mogelijkheden bij gekomen. Zo zijn Chelsey en ik mee geweest naar een netwerkborrel, mogen we naar werkgerelateerde workshops en heb ik een mooi interview met Lisette mogen afleggen. Ben je benieuwd naar het interview? Scroll dan snel naar beneden.

 

Vond je dit een leuke stagepost en/of ben je benieuwd naar ons werk? Houd dan vooral onze sociale media in de gaten of schrijf je in voor onze Make It pop! Insiders Club. Tot de volgende keer!

 

X Destiny van de Pol

Lisette Rodenhuis: This is how I made it pop

door: Destiny Johanna van de Pol

Lisette Rodenhuis is trotse eigenaresse van het bedrijf genaamd Studio Rodenhuis. Niet alleen is ze grafisch ontwerper, ze is ook een expert in branding. In dit interview kijk ik achter de schermen en kom ik er achter hoe alles begon.

“Vanaf toen ik klein was is creativiteit een deel van mijn leven geweest. Ik heb altijd al van tekenen en knutselen gehouden, dat heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Toen ik klaar was met de mavo had ik eigenlijk geen idee welke richting ik op wilde. Mijn ouders kwamen met een opleiding op het Cibap, waarvoor ik een toeleidingstraject in Groningen heb gevolgd. Tijdens mijn opleiding merkte ik al snel in wat voor omgeving ik terechtkwam, de harde reclame wereld was waarschijnlijk niks voor mij maar toch wilde ik mijn diploma halen. Ik heb mijn opleiding afgemaakt ondanks mijn twijfels. Toen ik net was afgestudeerd was het een beetje lastig om al direct te starten op de arbeidsmarkt, ik had wel al enkele stages gedaan, maar had nog geen werkervaring. Ik heb even voor een fotograaf gewerkt tot ik elders werk kon vinden voor de functie grafisch vormgever. Dit was voor een drukkerij in kampen en ik heb daar 1 maand gewerkt. Na daarna een maandje thuis te hebben gezeten ben ik aan de slag gegaan als creatief dtp’er bij een krantenuitgeverij, daar heb ik 2,5 jaar gewerkt. Daarna heb k twee jaar bij een drukkerij gewerkt. Uiteindelijk ben ik na een paar jaar voor mezelf begonnen.”

“Toch kwam ik elke keer weer terug in de reclamewereld, nu hou ik ervan en stroomt er inkt door mijn bloed.”

“Voor mezelf werken was voor mij de allerbeste keuze. Zelf bepalen hoe en wanneer ik werk geeft veel vrijheid, dat sluit een stuk beter aan op mijn gezinsleven. Ik doe graag mijn eigen ding en wil altijd het beste uit mezelf halen zonder dat daar een grens aan verbonden zit, en dat is mogelijk als je een eigen bedrijf hebt. Er zitten ook nadelen aan het zijn van een zzp’er, zoals de acquisitie en administratie. Het is mogelijk om een heleboel uit te besteden, maar wanneer je net je eigen bedrijf opstart heb je daar niet zo snel een budget voor. Je bent ook vaak 24/7 bezig met je bedrijf, wat ten kostte kan gaan van je gezin. Gelukkig komt daar wel het stukje vrijheid weer bij kijken, wanneer je minder taken hebt is het mogelijk om met de familie op pad te gaan.”

“Het leukste aan mijn werk is dat ik een ander blij kan maken. Door middel van een nieuwe huisstijl of logo te maken waar een klant zich echt in herkent maakt mij gelukkig.”

“Wat ik altijd nog wel aan jongeren wil meegeven is dat je nieuwsgierig moet blijven. Zoek dingen op die je niet weet en houd je bezig met je beroep. Vooral binnen de grafische wereld is het belangrijk om veel te doen, maak bijvoorbeeld een kerstkaart voor je familie. Door bezig te zijn voor jezelf leer je soms meer dan op school gegeven wordt, daar krijg je alleen maar de basis. Zoek ook op wat je niet weet, zelfkennis geeft je zeker een stapje voor. Weet ook wat je waard bent, het is zeker niet fout om een vergoeding te vragen voor een ontwerp waar je weken mee bezig bent. Je mag zeker een keer iets gratis ontwerpen, maar stel wel je grenzen.”