Op stage met Jade

Op stage met Jade

met Geen reacties

Hier is hij dan, mijn eerste stage-blog.

Jullie maken hier kennis met mij en ik laat hier weten hoe het eraan toe gaat bij een ontwerpbureau vanuit mijn eigen perspectief. Ook laat ik weten wat mijn taken zullen zijn in dit half jaar en over mijn eigen groei in de reclamewereld.

 

Voordat ik begon met mijn stage kreeg ik van Lisette een mail met een goed overzicht van de planning voor de komende weken. Omdat Chelsey hier ook nog stageliep t/m 14 februari moesten we samen aan 1 bureau werken. Dit werd mij op tijd medegedeeld en daar was ik erg blij mee.

Op mijn eerste dag hebben we meteen een foto gemaakt voor op de website, zodat jullie ook op de hoogte zijn met mijn komst. Ook heb ik goed mee kunnen kijken met de opdrachten die ik zou krijgen als Chelsey weg gaat. Het kwam eigenlijk zelfs nog goed uit ook dat er een overlap was van 3 weken tussen Chelsey en mij. Hierdoor heeft zij mij ook heel veel kunnen uitleggen en kon Lisette zich ook goed focussen op haar eigen werkzaamheden. Begrijp me niet verkeerd, want Lisette heeft mij nu ook in 1 maand tijd al best veel geleerd en we kunnen ook goed met elkaar overweg.

 

Mijn opdrachten zijn erg verschillend, wat ik erg leuk vind. In de eerste week kreeg ik een grote opdracht waar ik heel mijn stage aan mag werken. Ook leer ik veel over social media posts; hoe je je eigen stijl doorzet in verschillende posts, maar ook over de communicatie die je hebt in de teksten. Dat wordt ook wel de tone-of-voice genoemd: a.k.a. hoe je over wilt komen op jouw doelgroep. Dat vind ik persoonlijk ook erg interessant en wil ik deze 6 maanden graag meer over leren. Gelukkig krijg ik die kans ook, want misschien mag ik op een gegeven moment de teksten zelf schrijven!

 

Ik kijk er naar uit om over een paar weken (als ik alles wat beter begrijp) samen te gaan werken met Lisette, zodat we elkaar in dit kantoor motiveren en inspireren. Nu ben ik natuurlijk wel de stagiair, maar als ik ergens werk wil ik altijd het beste voor dat bedrijf en daar ook graag bij helpen.

 

Met andere woorden; ik ben benieuwd naar wat ik hier nog allemaal ga leren en neem jullie graag mee op dit avontuur!

 

Tot de volgende keer!