Zoek inspiratie

Zoek inspiratie

met Geen reacties

Daar zit je dan. Al uuuuren te turen naar jouw scherm. Jouw werkdocument? Leeg… Net als jouw inspiratie, want die is er niet. Die is foetsie. Weg!
Om gek van te worden, maar je wordt er voornamelijk moedeloos van.

Een continue stroom aan creativiteit is helaas niet vanzelfsprekend. Creativiteit heeft namelijk zijn pieken en zijn dalen. En die dalen zijn erg lastig als je bijvoorbeeld met een deadline zit en er écht wat uit moet komen.
Gelukkig zijn er diverse manieren om jouw creativiteit weer aan te wakkeren. We bespreken er hier een paar. Lees je met ons mee?

 

Eropuit

De beste inspiratie vind je buiten de deur. Onze eerste advies is dus: Ga bij je bureau vandaan en loop naar buiten. Neem een kleine wandeling door het park of loop zonder doel eens in de stad rond. Bekijk de bomen of bestudeer de architectuur. Ervaar de regen, de sneeuw of de zon.

Een wandeling leidt af, maakt je hoofd leeg, maar zet het tegelijkertijd ook weer vol met informatie die je binnenkrijgt van verkeer dat langs rijdt, posters langs de weg, winkeletalages, etc. Wat zie je allemaal? Wat trekt je aan? Hoe zou je dat of dat in jouw eigen project kunnen toepassen?

Als je terug komt van je wandeling kan je vaak genoeg al snel verder met jouw concept. Weet je eindelijk hoe je het aan moet pakken.

Extra tip: Ga eens naar een museum of tentoonstelling en laat je inspireren!

 

Verzamelen

Een andere optie (voor als je niet naar buiten wilt) is het doorbladeren van magazines, boeken, flyers, brochures, etc. Je moet geen dingen gaan kopiëren uiteraard, maar je kan bepaalde beelden wel als bron gebruiken voor jouw eigen idee. Zie je iets moois? Een (pagina in een) magazine, een flyer of mooie verpakking? Bewaar het dan of maak er een foto van. Handig voor later!

Scrollen maar

Online is ook een heleboel inspiratie te vinden. Weet je iets niet? Google het maar! En hetzelfde geldt natuurlijk ook als je wilt zien hoe anderen soortgelijke dingen hebben aangepakt. Het grootste gros aan informatie zie je in jouw social media wel voorbij komen. Facebook, Instagram, Youtube, etc. Nadeel is dat je soms wel heel veel voorbij ziet komen en daardoor soms een beetje overladen raakt.

Wil je onze nummer 1 online bron van inspiratie weten?

Pinterest!

Echt, je kan er lange tijd op vertoeven en nog steeds niet uitgekeken raken op al het moois dat voorbij komt. Vul een zoekwoord in en scroll en klik jouw weg door deze berg aan inspiratie. Gek genoeg zal het nooit als te veel voelen, want je wilt blijven kijken. Iets gezien wat je wilt bewaren? Dan maak je gewoon een pin board daarvoor aan. Je kan er divers maken en een ‘geheim’ bord is ook een optie. Handig als je niet wilt dat anderen zien wat jij pint.

Tadaaah, ons Pinterestaccount!

Laat je inspireren door onze borden ✨

Let it go

Alles geprobeerd? Nog steeds geen vonkje creativiteit? Laat het dan gewoon even los. Ga iets anders doen. Ga verder met een ander project. Slaap er een nachtje over. Zorg dat jouw hoofd betreffende dit project helemaal leeg raakt. Zo kan je er later weer met een frisse blik naar kijken en vaak kan je dan wel ineens over die figuurlijke muur heen kijken waar je al die tijd tegenaan liep.

 

Onze tip: Zoek inspiratie

Deze kan je overal vinden zoals online op Pinterest, social media, door te bladeren in magazines, maar ook door een simpele wandeling in de natuur. Soms wil het echt niet lukken, laat het dan ook gewoon rusten en ga wat anders doen. Je kan het later weer oppakken.

Is jouw inspiratie foetsie? Bij Studio Rodenhuis stroomt de creativiteit wel altijd.